Succé för sommarjympa

Under lustfyllda former var det igår premiär för Friskis & Svettis utejympa på Larvi koloniområde. I det närmaste 200 motionärer njöt i kvällssolen när de olika ledarna bjöd på ett mixat pass.
– En bättre start kunde vi inte fått. Jag är överväldigad, säger en glad och småsvettig Peter Söderkvist, verksamhetsledare i föreningen.

Friskis & Svettis startade i Landskrona 1990 och det var med just utejympa man inledde sin verksamhet. Det är tredje året som man håller till på koloniområdet.
– Vi är mycket tacksamma mot koloniföreningen som låter oss hålla till i denna ljuvliga miljö. Läget är trots allt hyfsat centralt och gräsplanen och möjligheterna att använda en bra musikanläggning är perfekta, menar Söderkvist.

Varje tisdag och torsdag under hela sommaren är det jympa på Larvi. Alla är välkomna och det är gratis att delta.
Skulle vädret vara på sämre humör så flyttar vi jympan till lokalen på Gasverksgatan, vet Söderkvist och fortsätter,
Vi kör dessutom ytterligare fem olika pass i vår lokal under sommaren. Det är inte alltid att tiderna passar men även allergiker som inte kan delta här ska ha en möjlighet att få röra på sig.
Då var det tur att vädret visade sig från sin bästa sida igår. För i föreningens lokaler kan man endast hysa 85 personer åt gången.
– Ja, idag är det nog något av ett rekord, tror Söderkvist och berättar vidare att under terminstid avverkar man 22-23 pass i veckan på Gasverksgatan.

Avslutningsvis ger Söderkvist ett par råd till den som är nybörjare och kanske tvekar att komma och prova på.
Alla kan vara med. Man motionerar efter sina egna förutsättningar. Skulle det vara problem att koordinera en del rörelser är det bara att hålla händerna i sidorna. Sen ska man inte ge upp för enkelt. Ge det ett par gånger åtminstone.

Till arkivet