Meriterad tränare till Falcons

När han först fick frågan var svaret nej, Landskrona Falcons i innebandyns division tre var inte något för en av landets mest meriterade tränare, Magnus Svensson, 29 år. – Men klubbens ordförande Peder Alberoth gav sig inte så lätt och när klubben lockade med en tilltalande helhetslösning så ändrade jag mig, berättar Magnus Svensson som förutom tränarjobbet också kommer att spela för laget och arbeta i Skatepark Huset som föreningen driver. Det var när flickvännen Linda Pettersson fick arbete som dansare vid Wallmans Salonger som paret flyttade till Malmö och för Magnus, som för tre år sedan utsågs till årets tränare i svensk innebandy, gällde det att hitta nya arbetsuppgifter. – Jag var beredd att lägga av med innebandyn om det inte kom något anbud som passade. Jag har varit med om det mesta inom innebandyn och nu när Linda fick ett bra jobb var det bara att hänga med, poängterar Magnus Svensson som vid sidan om idrotten gillar att skriva. – Jag har skrivit en hel del, men inte fått något publicerat än. Jag gillar att läsa och skriva, det är mitt stora intresse vid sidan om innebandyn. Att det skulle bli innebandy för grabben från Sundsvall var långt ifrån självklart, såväl pappa Henry som farbror Leif var duktiga hockeyspelare med landslagsmeriter. – Men jag provade innebandy redan som ung grabb och gillade sporten direkt, förklarar Magnus som började sin tränarkarriär i division 2-laget Granlo innan Stockholm och Hammarby lockade. Han lockades sedan till Fornudden och bärgade första året allsvenskt brons och efter att ha tappat halva truppen blev det slutspel också året därpå. Något som uppmärksammades med utmärkelsen Årets tränare. Först i början av nästa månad börjar träningen på allvar för Landskrona Falcons, men på spelarsidan har man redan klart med en meriterad målvakt. – Det är Jonas Fröderberg med förflutet i Högaborg som bestämt sig för att satsa igen, förklarar sportchef Pekka Manu som också hoppas att kunna locka elitspelaren Jonas Daneborn till klubben. – Han har tränat med oss, men det är många klubbar som vill ha hans namn på ett kontrakt, så vi får se hur det går. Klart är att Landskrona Falcons fått en bra start inför säsongen genom att fått Magnus Svensson som spelande tränare. – Någon målsättning har jag inte utan nu handlar det närmast om att lära känna spelarna och sen får vi se hur långt det räcker, avslutar Magnus Svensson som drar igång med träningen på allvar den 3 juni. Fakta Idén till innebandyspelet kommer från den amerikanska idrotten floorhockey som började spelas i Minneapolis 1958 och började utövas i Sverige i slutet av 1960-talet på fritidsgårdar och skolor. Svenska Innebandyförbundet (SIBF) bildades 1981 och invaldes i Riksidrottsförbundet 1985.

Till arkivet