Det händer i helgen

Helgen bjuder på svängiga tongångar runt om i staden. Redan i kväll kommer jazzlegendaren Bunta Horn att låta sin klarinett ljuda på restaurang Carolina. Det utlovas en bred repertoar, även om New Orleansmusiken är den dominerande. Det blir mycket sång och musiken är som sig bör dansvänlig. På Strandpaviljongen blir det gung av ett annat slag när Landskrona Reggaeförening håller vårterminsavslutning för klubben I-RATION. Runt midnatt äntrar Bröder Glöder scenen och serverar sin Skånska Reggae med smakprov från kommande EP. Före och efter konserten vänder Johnny Rudeboy de senaste plattorna från Jamaica uppblandat med lite oldies-goldies. Redan igår startade Sport & Äventyrsdagarna i centrala Landskrona. Arrangemanget är nummer två i ordningen av totalt fem som ersätter karnevalen. Arrangör är Vänliga Landskrona. Idag står boule och schack på programmet. Under lördagen ökar man tempot och stans krogar kallar till krogsväng. Förutom att det bjuds på musik på stans krogar kommer en större scen att vara på plats på Rådhustorget där bland andra Martin Nilsson, Beatstones och Pernilla Wahlgren kommer att framträdda. På Kasernplan finns under festdagarna tivoli och knallar. För sjätte året i rad är det konstrunda på Ven. Hela helgen håller ett 15-tal av öns konstnärer sina ateljéer öppna. Öppen atelje är det också hos Bengt Anders på Storgatan. Det är landskronakonstnärerna Björn Wiklund och Bert Fahlström som ställer ut sina alster. Se artikel från tidigare i veckan. Under lördagen är det vernissage för Landskrona konstförenings utställning med papperskonstnären Hjördis Tegsell på Landskrona Konsthall. Utställningen pågår fram till och med den 22 juni. På söndag beger sig en karavan med bilar och bussar till Halmstad. I fjol somras reste uppskattningsvis 1500 landskronabor till Hallandsmetropolen för att ge Landskrona BoIS sitt stöd i den svåra bortamatchen mot HBK. – Och färre blir vi inte i år, tror Michael \”Svegis\” Svegbrandt, bortamatchansvarig för supporterklubben Black & White. – Ifjol var vi bara tre busslaster men massvis av privatbilister. I år blir det fler bussar. Vi har tre olika avgångstider och det går bra att anmäla sig under hela fredagen, hälsar Svegis. För detaljerad information om hur du reser med supporterklubben till Halmstad, besök BoIS hemsida, där du också får de senaste rapporterna inför matchen. För dig som inte har någon möjlighet att resa med finns alltid möjligheten att följa matchen här på Landskrona Direkt. På Landskrona Greyhoundpark är det hundkapplöpning på söndag. Bland annat med final i Sprintmästaren. Mer om tävlingarna här. För den som känner att det blivit lite för mycket stillasittande i helgen kan det kanske passa med lite stavgång i Sandbergen. Det är Friluftsfrämjandet i Landskrona som anordnar en stavgångstur sommarens första dag. Samling i Lill-Olas klockan 10 den 1 juni.

Till arkivet