Skolmästerskapet i friidrott avgjort

I onsdags hölls det årliga skolmästerskapet i friidrott. Drygt 200 tävlande gjorde upp om de prestigefyllda placeringarna under en klarblå himmel. – Det var som vanligt jättetrevligt och vädret var gudomligt skönt, säger Kurt-Arne Wikman, lärare på Seminarieskolan som arbetat med arrangemanget under drygt två årtionden. – Det är viktigt med sådana evenemang. Gymnastiklektionerna har blivit färre och färre och därför är det viktigt att engagera barnen till att röra sig, säger Wikman och fortsätter, – Vi har även ett projekt på skolorna över hela landet. Det är fjärdeklassarna som få lära sig allt om motion, kosthållning, sömn och så vidare. Onsdagens tävling innefattade 60 meter, längdhopp, höjdhopp, kula/kast med liten boll samt stafett. Och gruppindelningen är årskurserna 4-6 samt flickor och pojkar. Fyrorna och femmorna kastade boll medan sexorna stötte kula. I årskurs fyra var Västervång helt överlägsna med nio delsegrar av tio möjliga. I femman var det dock jämnare. Seminarieskolan och Pilängsskolan tog hem vars tre segrar och Dammhagsskolan bärgade två. I den äldsta åldersgruppen tog Pilängsskolan hem de flesta medaljerna genom att kamma hem fem av de tio grenarna.

Till arkivet