Annons

2 B:n på vägen till Ven

I helgen blir det konstrunda på Ven men även på fastlandet bjuds det på utställning. Det är Björn Wiklund och Bert Fahlström som passar på att ordna en utställning i Bengt Anders ateljé i centrala Landskrona. – Vi träffades på Rohm and Haas konstaktivitet på slottet förra året och har sedan tillbringat vintern på målarkurs hos Jörgen Salmose i Röstånga, säger Wiklund och fortsätter, – På sätt och vis kan vi tacka Rohm and Haas \”Citadell-aktivitet\” för att man definitivt tog steget ut i offentligheten. Efter det har jag haft flera utställningar både i Landskrona och på andra orter. Kollega Fahlström nickar instämmande och vill även passa på att framhäva Salmoses målarkurs. – Det är fantastiskt när man träffar på en konstnär som är duktig både på att göra egen konst och på att lära andra hantverket bakom måleriet, säger han. Båda arbetar i acryl och med starka intryck från naturen men Björn Wiklund har för denna utställning koncentrerat sig nästan enbart på akvareller. För Bert Fahlström verkar naturen i sig alldeles nog för en tavla, helst ur ett närgånget detaljperspektivet. Det är det uppenbarligen inte för Björn som mellan blommor och hus låter sin beundran för Landskrona BoIS skymta fram i några av sina mer abstrakta verk. Det syns dock att båda är starkt naturalistiskt inspirerade om än på två helt olika sätt. – Det är ju det som är vitsen med att vara två som ställer ut, poängterar båda samstämmigt. Två temperament och två olika infallsvinklar gör ju automatiskt det hela lite mer spännande. Adressen till ateljén är Storgatan 32. Alldeles på vägen ner mot Venbåtarna för de som tänkt ta sig vidare ut på ön och konstrundan där.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser