Annons

Landskronas sotare strejkar

Att strejken skulle vara över i Landskrona är en sanning med modifikation. Stadens sotare är uttagna i konflikt och anledningen till detta är att Landskrona kommun hyr in tjänsten från Malmös kommunala sotare. Eftersom Kommunal har försatt sina medlemmar i Malmö i konflikt innebär det att Sotarna i Malmö AB (Simab) också är i strejk från och med idag. – Jag uppskattar att det är mellan 60 och 80 sotningar varje dag som kommer att skjutas på framtiden, säger skorstensfejaremästare Christer Bjelk på Simab. Bjelk hävdar att det inte är någon större fara att inte få sotat direkt, – Vanliga hushåll har inget att frukta, särskilt inte med tanke på att värmen nu kommit. Vi håller dock ett öga på restauranger och om det krävs kommer vi att utföra så kallat skyddsarbete, lovar Bjelk. När det kommer att sotas vet ingen eftersom det nya varslet inte är tidsbestämt med på Simab lovar man att nya tider kommer att aviseras så fort konflikten är löst.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser