Gymnasieelever gästade engelsk privatskola

Möjligen är det början på ett spännande utbyte som nu inletts genom att elever från Gullstrandskolans Handelsgymnasium under ett par dagar besökt Dulwich College i London. Det är elever från klass HP2 som under fyra dagar varit över i Englands huvudstad och på plats följt hur undervisningen på privatskolan Dulwich College fungerar. Skolan är pojkskola med anor från 1619 och med enbart små klasser på 7-14 elever i varje klass. – Att gå på Dulwich College är en akademisk utmaning och här erbjuds också olika sporter eller musik och drama. Pojkarna har skoluniform och uniformerna visar vem som utmärkt sig som extra duktig, hälsar Gunilla Fröberg från Gullstrandskolans Handelsgymnasium och fortsätter, – Våra elever var mycket aktiva under resan och de filmade bland annat turistelevernas guidning i London och miljön på Dulwich College. En film som förövrigt kommer att visas för personalen på Gullstrandsskolan i kväll. Nu återstår att se om det kan bli ett utökat samarbete mellan den engelska privatskolan och gymnasieskolan i Landskrona. – Eleverna på Dulwich College vill gärna komma och se och uppleva den svenska skolan och samhället, avslutar Fröberg.

Till arkivet