Svenska mästarna tas emot på upprustat IP

Idag påbörjades nerrivningen av den västra ståplatsläktaren på Idrottsplatsen och redan imorgon inledds byggandet av en ny betongläktare på platsen. Kommunals strejk är inget som ska lägga några hinder i vägen utan den nya läktaren lär stå klar till BoIS nästa hemmamatch, den mot de regerande svenska mästarna, Djurgården den 15 juni.
– Nej, strejken påverkar inte uppförandet av den nya läktaren. Det som kan försenas något är att kommunens elektriker är i strejk. Skulle det vara så att det finns någon elkabel i vägen så får man väl schakta försiktigt eller vänta tills nästa vecka när elektrikerna är tillbaka från strejken, säger Fritidschef Bengt Nissler och berättar vidare att den nya sektionen kommer att se ut precis som de nybyggda sektionerna på motsatta sida.
– Skillnaden är väl att det på östra sidan är två sektioner om 2×30 meter, nybygget på västra kommer att bli 36 meter lång och rymma cirka 1000 personer.

BoIS klubbdirektör Lars Persson har tidigare uppskattat att läktaren kommer att kosta 1-1½ miljon att bygga. Pengarna kommer från kommunen men det är BoIS som indirekt betalar,
– Vi kommer att få en högre hyra än tidigare år. Vi kommer emellertid att spara in pengarna i och med att vi slipper hyra träläktaren som förra året kostade oss 200 000 kronor.

Till arkivet