Nybildat nätverk kräver kommundirektörens avgång

Det gick hett till idag på stadshuset när Carola Christiansen hade stämt träff med Kommundirektör Leif Borg för en öppen debatt. Någon riktig debatt blev det inte men väl lite verbal pajkastning och en fotbollsmatch med soppåsar istället för boll.

Bakgrunden är att Christiansen tillsammans med några ur den nybildade föreningen, Nätverket Föräldrar för välfärd, vid några tillfällen samlat sina sopor och placerad dessa utanför Borgs dörr för att visa sitt stöd i den stundande konflikten.
-När vi kom till stadshuset idag för att ha debatten mötte Borg oss i foajén och ville att vi skulle gå till hans kontor för att diskutera. Jag menade att det skulle vara en öppen debatt och att den borde hållas i foajén, säger Christiansen och fortsätter,
– Jag frågade då Borg om vem som betalar hans lön och på det svarade han skattebetalarna. Det gör ju mig till en av hans chefer så jag beordrade honom att ringa kommunförbundet och säga till dom att skriva på avtalen direkt så att de som sliter sina onda ryggar kan få en värdig lön. Han vägrade naturligtvis och hävdade att han varken kan påverka uppåt eller neråt varvid jag kontrade med att han var fullkomligt onödig och borde avgå, särskilt med tanke på lönen (56.035:-/mån reds. anm.), dundrar Christiansen vidare.

Som om detta inte var nog kom några föräldrar från ovanstående förening för att lämna av lite sopor. Dessa var packade i BoIS-påsar vilket skulle visa sig vara passande. Föräldrarna sparkade helt sonika in påsarna i Stadshusets foajé, varvid Borg genast sparkade ut dom samma.
– Det blev en riktig fotbollsmatch. Vi avgick dock med segern med 1-0. Soporna stannade inne i Stadshuset, avslutar Christiansen och skrattar.

En som inte är helt förtjust i det inträffade är kommunals ordförande i Landskrona Annika Lozell,
– Det här gagnar inte vår sak. Alla måste vara klara över att det är deras protest och inte vår. Vi kommunalare tjänar inget på en sådan här handlig, tvärtom så kan det vändas emot oss, säger Lozell när Landskrona Direkt träffar henne i foajén till Stadshuset.

Även Leif Borg är upprörd,
– Jag uppfattade det inte som att pressen skulle vara närvarande då vi skulle träffas. Jag ville bara förklara för Christiansen att jag personligen inte kan påverka förhandlingarna då de sköts centralt, säger Borg.

Av: Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet