Tjejtrio spelar SM i skolbiljard

I helgen kommer biljardtjejerna, Mikaela Persson, Johanna Frisk och Emma Hagström spela skol-SM och NM i Stockholm. Tjejerna kommer från Landskrona och är till vardags elever på Västervångsskolan.

De är mer än tjejernas ära som står på spel åtminstone om man får tro dom själva.
– Ja, det är viktigt. Det betyder en del för Landskrona om vi skulle lyckas. Men det är även en dröm för oss spelare. Tänk att ha chansen att vinna SM-guld. Jag får hjärtklappning bara av att tänka tanken, säger Mikaela som är lagkapten samtidigt som hon intygar att alla ska ge järnet.

Första omgången i skol-SM gick mellan Västervångseleverna.
Där gick Mikaela ut som vinnare.
– Självklart var det kul, för jag visste ju vad som låg i potten, en plats i andra omgången i skol-SM, säger Mikaela med ett leende.

Därefter åkte tjejerna till Malmö, där andra omgången avgjordes, och det var ingen tvekan om en vidare kvalificering.
– Jag blev helt paff, vi spelade jättebra och var det klart bästa laget, meddelar lagkaptenen vidare. Efter andra omgången väntades den tredje, och avgörande matchen.
– Vi var inte riktigt så nervösa som innan för vi visste ju hur bra vi var. Men i finalen så var det jämnt, riktigt jämnt, påpekar Mikaela och fortsätter,
– Jag kunde avgjort matchen, vi var väldigt jämna spelmässigt men jag gjorde en tabbe, vilken jag ofta tänker tillbaka på.

Trots missen fick dock Pinglorna, som laget kallar sig, en andra chans. Också där var det jämnt.
– Johanna spelade den avgörande matchen. Hon var helt strålande! Det kändes så skönt att få vråla ut sin glädje, tycker Mikaela som skyndar iväg till tåget för avresa till Stockholm.

Nu håller hela redaktionen tummarna för tjejerna och så hoppas vi på en positiv rapport från lagkaptenen (tillika tidigare praoelev på Direkten) efter helgens SM/NM.

 

 

Till arkivet