BoIS beviljas ingen dispens

Som vi tidigare skrivit utökas Kommunals pågående strejk på måndag och innefattar då även Landskrona. Skulle strejken pågå fram till nästa helg så innebär det att Landskrona BoIS match mot AIK med stor sannolikhet tvingas flytta till Helsingborg och Olympia. Idag avslogs nämligen den dispensansökan som Landskrona Kommun tillsammans med Landskrona BoIS lämnat in.
– Det är ytters beklämmande. Vi får utgå från att konflikten kommer att lösa sig innan AIK-matchen annars lutar det åt match på Olympia, säger Lars Persson, klubbdirektör i Landskrona BoIS och understryker att BoIS inte kan råda över den uppkomna situationen.
– Vi ska diskutera med Helsingborgs IF på måndag, vi kan ju inte betala hur mycket som helst för att förlägga matchen där, fortsätter Persson och räknar med en nettoförlust på 150 000 till 200 000 kronor.
– Vi har gjort allt som står i vår makt för att matchen ska spelas på IP. När nu inte detta tycks möjligt så har vi anset Helsingborg som det bästa alternativet med tanke på säkerhetsskäl, närhet etcetera, inser Persson.

– Med all respekt för det strejkande, så kan jag inte förstå att vi inom idrottsrörelsen ska bli så drabbade. Det finns trots allt många landskronabor som är intresserade, säger Persson och syftar på att tredje part drabbas hårt.

Hur det nu ska lösa sig för de som har abonnemang på Landskrona IP meddelas på måndag.
– Efter mötet med HIF kommer alla som redan har giltig biljett eller abonnemang få motsvarande platser på Olympia.

Om sen BoISklacken kommer att stå på hemmaläktaren eller bortaläktaren återsår att se.
– Black & White kommer också att vara med på mötet i Helsingborg men i slutändan är det polisen som avgör supportrarnas placering, avslutar Persson.

Svenska Fotbollförbundets (SvFF) och Svensk Elitfotbolls (SEF) utgångspunkt är att matcherna ska spelas trots pågående konflikt, så länge inte alla tänkbara alternativ är uttömda och inget annat återstår än att ställa in matchen.

De åtgärder som SvFF och SEF uppmanat klubbarna att vidta, om en match riskerar att inte kunna genomföras på ordinarie speldag och på ordinarie hemmaarena, är:
1. Dispensansökan till Kommunal.
2. Vid avslag från Kommunal flyttas matchen till hemmalagets ordinarie reservarena.
3. Om ordinarie reservarena också omfattas av Kommunals strejk, och dispensansökan för denna arena inte godkänns undersöks möjligheten att svänga matchen, d.v.s. byta hemma- och bortalag. Om en svängning av matchen medför att något av lagen därigenom får fler än tre hemma- eller bortamatcher i följd måste SvFF behandla frågan särskilt.
4. Byte av speldag, dock inom ramen för spelomgången i sin helhet.
5 Undersöka andra spelbara reservarenor som inte omfattas av strejken, även om dessa ligger längre bort än den ordinarie reservarenan.

En annan effekt av den pågående strejken är att BoIS match mot Öster på söndag inte kommer att visas av com hem vilket tidigare skulle var fallet.
Anledningen är att mötet mellan GIF Sundsvall och Hammarby flyttats till söndagen i stället för måndagen. Att com hem tagit bort BoIS match till fördel för Sundsvall-Hammarby är något som upprör BoIS,
– Jag är jävligt kritisk till hur man har behandlat den lilla kusinen från landet. Jag fick beskedet i gårkväll och har haft långa diskussioner med TV-bolaget. Jag är uppriktigt förbannad på hur man favoriserar Stockholmslagen, bullrar Persson.

Detta innebär att det kan bli svårt för BoIS- och för den delen Öster-supportrar som varken kan vara på plats eller se matchen på TV att hänga med. Ett alternativ finns dock och det är att följa matchen på www.landskronadirekt.com.

Till arkivet