Annons

Meriterad tränare till Falcons

Igår stod det klart att IBK Landskrona Falcons lyckats knyta till sig en av Sveriges mest eftertraktade och meriterade innebandytränare.

Magnus Svensson, 30 år gammal med en diger meritlista bakom sig blir ny tränare för Falcons.
Svensson har förflutet som ansvarig ledare i bland annat Örnsköldsviks SK (elitserien), Fornudden (elitserien), Hammarby IF, Djurgårdens IF, tränare för Studentlandslaget när de tog VM-silver senast och blev dessutom utsedd till Årets Tränare i Sverige säsongen 99/00.

Annons
 

I kamp med elitserieklubbar som Storvreta, Wic-85 och Järfälla så var det Landskronaklubben Falcons som drog det längsta strået.
– Wic-85, som tog SM-silver så sent som på långfredagen, ringde när bläcket på kontraktet höll på att torka men fick även de ett kallt slutbesked från Magnus, berättar Peder Alberoth, ordförande i IBK Landskrona Falcons, som nu kan glädjas åt se en ny skeppare vi rodret från och med den 2 juni.

På frågan hur Landskrona Falcons lyckades med värvningen svarar Alberoth;
– Det beror i första hand på att Magnus flyttat till Malmö för att hans sambo fått jobb i staden och sedan har vi i Falcons lagt ned ett mycket hårt och intensivt arbete för att hitta de rätta samarbetsformerna. Något som Magnus till slut uppskattade och såg fördelarna med.

– Detta är en värvning som ligger helt i linje med föreningens verksamhetsplan. Efter ett par år i sportslig träda, då fokus varit att stärka verksamheten och organisationen, tar vi nu upp kampen om att vara bäst i Skåne. Naturligtvis sett på ett par års sikt men redan idag finns ett stort eget kapital i form av många duktiga ungdomslag som nu kommer att få en ännu bättre och tydligare utveckling, avslutar en hoppfull Alberoth.

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser