BK Fram kan bli ett lag för toppen i år

Även om BK Frams Rasmus Andersson, 21 år, börjat säsongen övertygande, fyra mål på tre matcher, så väljer han att hålla en låg profil.
– Viktigast i år är att få vara skadefri, konstaterar han och minns mardrömmen från i fjor då en besvärlig lårskada stoppade honom från spel större delen av säsongen.
– Det var en muskel som krånglade. Jag vilade och tyckte det kändes bra, men när jag sedan började träna och spela kom skadan tillbaka. Det var oerhört frustrerande, minns Rasmus som efter säsongen tog kontakt med HIF:s massör Magnus Swärd för att få hjälp.
– Han konstaterade att den skadade slutat jobba och att det var en stor skillnad i arbetskapacitet mellan det friska och sjuka benet. Jag hade själv inte tänkt på att jag lät det friska benet jobba mer och därför gällde det nu att bygga upp det skadade benet från grunden.

En rejäl portion styrketräning har nu gett önskat resultat och, peppar, peppar, den här säsongen ser Rasmus Andersson starkare ut än tidigare.
– Han är oerhört skicklig med bollen och ser bra ut i år, lite bättre effektivitet och han kan bli riktigt bra, tippar tränare Claes Cronqvist och själv tippar Rasmus Andersson att BK Fram kan bli ett lag för toppen i år.
– Kunnandet finns, men det krävs också att vi får vara skadefria. Nu är det många nya lag i serien, så jag vet inte riktigt var vi står. Men inledningen är jag nöjd med.

Fram började med att besegra Lödde med 2-4 och här svarade Rasmus Andersson för tre av målen.
– Jag vet inte vad det är, men jag trivs med att spela i Lödde, det brukar bli mål, konstaterade Rasmus som dock blev mållös i förlustmatchen mot Bjärred, 3-2 i blåsig tillställning. Revansch blev det i senaste matchen, seger med 3-2 mot Gantofta och ett mål signerat Rasmus Andersson.

Rasmus Andersson är uppväxt med Fram och det är också klubbens policy att skola egna ungdomar. Bara inför den här säsongen har en handfull juniorer plockats upp i A-truppen.
– Det tycker jag är rätt, det är bättre att satsa på egna spelare än att köpa ihop ett lag, menar Rasmus som sedan två år tillbaka studerar till civilingenjör i Lund.

Jag studerar heller än jag jobbar och det går bra att kombinera studier med fotboll så jag trivs bra.
Även om han inte gärna vill tala om det så finns ett mål långt där borta vid horisonten, att få spela i Landskrona BoIS tillsammans med lillebror Johan.
– Självklart skulle det vara en riktig höjdare, men jag är realist och först vill jag spela en säsong skadefri innan jag sätter upp några högre mål. Jag får följa Johan i matcherna istället och han har börjat riktigt bra. Jag vet hur mycket jobb han lagt ner och tror att han gör en fin säsong.

En fin säsong har även Rasmus Andersson möjlighet att göra, fyra mål på tre matcher visar att spelglädjen och målfarligheten finns kvar trots fjolårets besvärliga skada.

 

Fakta
BK Fram var först med ungdomsfotboll i Landskrona och klubben har fostrat flera stora spelare. Idag återfinns två av dessa i BoIS A-trupp, Linus Malmqvist och Johan Andersson. Störst av dem alla hittills är Joakim Nilsson som tog SM-guld med MFF på 80-talet och spelade med Sverige i VM-slutspelet i Italien innan han blev proffs i Spanien.

Till arkivet