Landskrona Falcons ser om sitt hus

I går blev det fritt fram för värvningar inom innebandyn och nu jobbar Landskrona Falcons hårt för att lösa tränarfrågan inför nästa säsong.
– Vi för förhandlingar med ett rutinerat namn, men fortfarande återstår en del detaljer innan pusselbitarna faller på plats och därför vill jag inte nämna något namn nu, säger en hemlighetsfull Pekka Manu som lämnar tränarjobbet för att koncentrera sig på sportchefsjobbet.

Landskrona Falcons har en tung säsong bakom sig, räddade nytt division 3-kontraktet först efter kvalspel mot Höganäs och nu krävs lite nytt blod om klubbens många duktiga ungdomar inte skall försvinna till andra föreningar.
– Det behövs en nytändning och en ny tränare är betydelsefull i sammanhanget, därför jobbar vi också hårt för att lösa den frågan.

Den 1 maj är det öppet för övergångar och klubbarna kan nu jobba med nya spelare fram till den 15 augusti, tidigare år skulle övergångarna vara klara tidigare under sommaren.
– Dessutom kan klubbarna värva spelare fram till februari, bara klubbarna kommer överens. Det innebär att vi kan jobba mer långsiktet, menar Pekka Manu som också hoppas att kunna locka tillbaka några duktiga spelare från Högaborg, där finns Richard Jacobsson, Jocke Larsen och Tony Taijala som samtliga har sina rötter i Falcons.

Dessutom har Falcons, som slutade femma i årets SM för 15-åringar, duktiga ungdomar som Magnus Jacobsen, Philip Bengtsson, Stefan Zyszczak och målvakten Daniel Lindh som säkert kommer att uppvaktas av toppklubbar som Högaborg.
– Så är det, så för oss är det viktigt att få klart med en ny tränare den här veckan så att vi kan börja arbeta med nästa års trupp, avslutar Pekka Manu och målet inför nästa säsong är att slippa kampen i tabellens bottenskikt.

UPP

Till arkivet