Annons

Damhockeylandslaget i Landskrona istället för Kina

För tillfället befinner sig Svenska Damlandslaget i ishockey i Landskrona. De är här för att gå genom olika fysprofiler på spelarna.
Ishockey-VM i Kina blev inställt på grund av lungsjukdomen SARS, och OS 2006 är det nya målet.
– Vi satsar allt på nästkommande OS. Vi satsar för att ha en trupp full med världsspelare, säger Terho Nevalainen som är spelarutbildare.

Detta är en start på en ny säsong menar Nevalainen. Och det är perfekt att befinna sig i Landskrona där det finns bra träningsmöjligheter och bra boende.
– Vi har tur som får göra detta test. Det gör att vi vet var vi ligger, meddelar Nevalainen.

Annons
 

Kim Martin, succémålvakten från OS i Salt Lake City tycker det är synd att det inte blev något VM.
– Det är mycket tråkigt. Jag hade i och för sig inte kunnat vara med. Men jag tycker det är synd om tjejerna som redan befann sig i Kina, säger Kim som snart är tillbaka helt från skada.
Det är en ledbandskada som ställt till det för Kim Martin. Men hon ska snart vara helt återställd och klar för spel igen.
– Det är inte så kul att ha varit skadad. Snart så sätter jag igång med full träning, berättar Martin, som samtidigt säger att VM eventuellt ska spelas i september och då i Tyskland eller Schweiz. Besked ges i helgen.

Landslaget kommer att träna här i Landskrona fram till och med söndag. Sen så åker tjejerna hem och tränar i sina respektive klubbar.
Till midsommar kommer dom tillbaka för att ha ett två veckor långt träningsläger. Och i slutet på juli så är det dags för ett träningsläger till, även det här i Landskrona.

Text och Foto: Mikaela Persson – PRAO
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser