Annons

Första förlusten för BoIS

BoIS inkasserade idag sin första förlust för säsongen när Hammarby besegrade Landskronalaget med 1-0 på IP.
I första halvlek spelade BoIS sin kanske bästa fotboll för säsongen men det hjälpte föga. Hammarby fick en frispark i halvlekens 44:e minut. Kennedy Bakircioglü drog till och bollen styrdes via muren i mål bakom en helt chanslös Mats Svensson,
– Jag tror att bollen träffar Alexander Farnerud. Jag är på väg åt det ena hållet när bollen ändrar riktning och jag kunde inte göra ett dugg, säger Mats Svensson om målet.

I andra halvlek förändras spelet från att ha varit positivt och fröjdigt, framför allt från BoIS sida, till effektivt försvarsspel från Hammarby.
En som kämpade och slet på mittfältet var Jonas Olsson,
– Det känns tungt just nu. Vi gjorde en bra första halvlek men i andra faller Hammarby ner i banan och försvarar sig ruskigt bra med sina långa spelare. Hade vi bara haft 0-0 i paus tror jag att vi hade grejat tre poäng, säger Olsson.

Annons
 

Janne Jönsson var inte helt nöjd med matchen.
– I första halvlek spelar vi bra utan att hitta den rätta spetsen men intentionerna finns där, säger han och analyserar vidare,
– För tredje matchen i rad kommer vi i underläge och denna gången orkar vi inte komma tillbaka mentalt, fortsätter Jönsson.

Alexander Farnerud hade en fri roll och bjöd på blandad konfekt,
– Jag tycker att vi gör en ganska dålig match. Vi kan mycket bättre, säger han efter matchen.
– Alex ska deltaga både framåt och bakåt. Han är med all säkerhet inte nöjd med sitt spel idag och det är inte jag heller, säger tränare Jönsson och förklarar bytet där Indrek Zelinski ersätter Farnerud,
– Alex är en klasspelare och kan avgöra, därför väntar jag med bytet.

En som inte heller hade sin bästa dag på jobbet var Gabriel Ucar,
– Jag kan inte säga något om att Jönsson bytte ut mig. Jag släppte inte någon förbi mig men mitt passningsspel höll låg kvalité. Jag kan så mycket bättre än så här, säger Ucar och börjar att blicka fram emot veckans U21-landskamp mot Estland.

En av planens bästa BoISare var Johan Andersson som går från klarhet till klarhet,
– Johan spelar med friskt humör och blir bättre och bättre för varje match som går. Med lite själviskhet kunde han avgjort idag, konstaterar Jönsson.
Själv säger Andersson,
– Vid ett tillfälle kallade Nannskog och jag valde att passa i stället för att skjuta. Jag bedömde det som att han var bättre placerad.

BoIS hade dock ett gyllene tillfälle att kvittera med bara sekunder kvar av matchen. Det var en tilltrasslad situation och bollen räddades på mållinjen av en Hammarbyförsvarare,
– Tyvärr kommer jag lite sent in i situationen, säger Indrek Zelinski och fortsätter,
– Jag får sätta den i Göteborg nästa vecka i stället.

I och med dagens förlust intar BoIS 8:e platsen i allsvenskan och möter närmast Örgryte nästa söndag.
Innan dess är det dock en cupmatch mot Qviding, även detta i Göteborg, som står på programmet. Den matchen spelas på torsdagen den 1/5.

Läs också direktrapporteringen från matchen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser