JazzHouse expanderar

På fredag börjar en ny era för JazzHouse Landskrona.
Jazzklubben flyttar då sin verksamhet till Restaurang Carolina.
– Vi kommer att ha hela restaurangen för oss själva. Och det kan behövas eftersom invigningsbandet är det mycket uppskattade Jazzin´Jacks från Helsingborg, hälsar föreningens ordförande Tor Johanson.

Jazzin´Jacks består av Jack Andersson, trumpet, Hans Ingelstam, trombon, Lars Karlsson, klarinett och vokal, Gunnar ”Caesar”Andersson piano och vokal, Gunnar Nilsson, bas samt Anders Lagerlöf, trummor. Orkestern bildades 1981 av redan då erfarna jazzmusiker.
I dag är bandet ett av de mest bokade och populära Jazzbanden i Sverige.

I maj kommer bandet att som enda orkester från Sverige att spela på Sacramento Jazz Jubilee. På festivalen som pågår i dagarna fyra kommer 125 band att spela på 51 scener och arrangörerna räknar med 120.000 personer i publiken varje dag.
– Så vad vi får lyssna på här i Landskrona kan betraktas som ett avstamp inför detta Jubilee. Jazzin´Jacks spelar företrädesvis mycket av Louis Armstrongs repertoar från 1950-talet, musik som andas glädje. Och härlig att dansa till är den också, vet Tor Johanson och avslutar med en liten uppmaning,
– Trots att vi nu har en större lokal är det säkerligen bäst att komma i tid
.

Till arkivet