Tunga avhopp för moderaterna i Landskrona.

I mars hoppade den moderate fullmäktigeledamoten, och tidigare vice ordförande i Arbets- och Socialnämnden Jack-Benny Carlsson av politiken. Anledningen då sades vara att besluten inte längre fattades i fullmäktige.
Nu står det också klart att Leif Thorsell, välkänd och styrande profil inom Landskronamoderaterna , hoppar av som ordförande i partiets fullmäktigegrupp.
– Jag vill inte lämna ytterligare kommentarer än de jag skrivit i mitt pressmeddelande, säger Thorsell när Landskrona Direkt pratar med honom under onsdagsförmiddagen och det märks att frågan är av känslig natur.

I pressmeddelandet hänvisar Thorsell till att ”förändrade prioriteringar” är skälet till det omedelbara avhoppet. Sin plats i fullmäktige ämnar han dock behålla, åtminstone ytterligare en tid.
– Jag hoppas att detta skall ge en öppning för helt nya krafter att ta vid så att moderaterna i Landskrona kan återta positionen som det ledande borgerliga partiet, skriver Thorsell och avslutar med orden,
– För egen del kommer jag nu att kraftigt dra ner på mitt engagemang samt att prioritera helt andra saker den närmaste tiden.
Moderata kommunalrådet Tutti Johansson – Falk beklagar att Thorsell nu väljer att dra ner på engagemanget,
Naturligtvis är det så att vi behöver få in nya människor i partiet, men vi liksom övriga partier i stan har inte precis någon kö av folk som vill engagera sig.

Enligt den valanalys partiet lät göra efter valet i höstas framkom att orsaken till den stora valnedgången var att man saknade en stark och karismatisk ledning inom moderaterna i Landskrona.
Det är samma sak där, detta är inget som växer på träd. Jag vill snarare mana till eftertanke och ökat tålamod. Politik är ett långsiktigt arbete och jag tycker trots allt att vi har mer att säga till om nu än innan valet, avslutar Tutti Johansson – Falk samtidigt som hon förnekar att det ska finnas en spricka inom lokalavdelningen.

Till arkivet