Ny lokal-TV kanal startar idag

Idag är det premiär för den nystartade lokala TV-kanalen IOR (Idé och rikedom). Först ut i programtablån är sportmagasinet ”Från sidlinjen”, med den från Sportlight välkände Landskronaprofilen Krille Olsson som redaktör.
– Det är den ideella föreningen Idé och rikedom som sporadiskt kommer att sända på tisdagar under våren och sommaren, säger föreningens ordförande Jeanette Höjefors och fortsätter,
– Vi sänder på TV Öresunds nät. Förhoppningen är att vi i höst ska kunna sända mer kontinuerligt och i planerna finns bland annat att vi från och med den 1 augusti ska sända lokala nyheter och sport.
Att premiärsändningen krockar med BoIS bortamatch mot Enköping beklagar Höjefors.
– Det är naturligtvis otur men inget vi kan göra något åt.

”Från sidlinjen” är ett sportmagasin med inriktning på olika tema.
Första temat är BoIS och bland annat återfinns en längre intervju med Janne Jönsson i programmet.
Planerade teman är om korpidrott, skolidrott och kampsporter.

På premiärdagen visas också det första avsnittet av den övernaturliga dramaserien ”Änglafall”.
”Änglafall” är den blott 19-årige poeten och skribenten Csaba Perlenbergs debut som manusförfattare och regissör. Serien spelades in i Landskrona under sommaren 2002 och var Perlenbergs projektarbete på gymnasiet. Serien är i tre delar om vardera 45 minuter.
I huvudrollerna har den unge manusförfattaren lyckats engagera skådespelarna Sara Glaser och Kenneth Görtz, resten av ensemblen utgörs av både rutinerade och debuterande amatörskådespelare.
– Det har varit helt fantastiskt att se hur Sara och Kenneth har bringat liv till de två karaktärer som jag skrev speciellt för dem, säger Csaba Perlenberg.
– Det var många som sa att det här var projektet var omöjligt, att det inte gick att filma det här i lilla Landskrona. De hade fel, påpekar Perlenberg och avslutar entusiastiskt;
– Änglafall är det största filmarbetet som någonsin genomförts i Landskrona. Även om man givetvis hade velat ha en mer ordentlig budget, så är vi alla mer än nöjda med resultatet.

Huruvida det är det största filmarbetet överlåter vi åt tittarna att avgöra.

Hur framtiden kommer att gestalta sig för den nya kanalen är för tidigt att säga något om.
– Kontinuitet kostar pengar, men vi har tecknat ett avtal med TV Öresund fram till och med december, och under hösten kommer vi att utvärdera hur vi ska gå vidare. Vårt mål är dock att Landskronaborna ska kunna ha en egen lokal TV-kanal, avslutar Jeanette Höjefors optimistiskt.

Till arkivet