Tuffa sparkrav för väo

Kommunens obalans i ekonomin har gjort att samtliga nämnder måste spara in på sina kostnader med en procent varje år till och med 2005. En av de nämnder som drabbas hårdast är Vård-, äldre- och omsorgsnämnden (väo) som ska spara knappt 60 miljoner kronor jämfört med dagens budget. Hur besparingarna kommer att ta form vill man inte kommentera,
– I detalj kan jag inte tala om det eftersom det är grejor som vi har diskuterat internt, säger nämndens andre vice ordförande Viveka Skantz (m) till HD/NST. Hon säger vidare att personalen inte informerats och att de inte ska behöva läsa i pressen var besparingarna kommer att ske.

Väo:s ordförande Eva Örtegren vill inte heller svara på hur besparingarna ska ske.
– Jag vill inte kommentera det förrän vi har haft nämndens möte, säger hon.

Trots olika politiska åsikter tror varken Skantz eller Örtegren att det ska bli politiskt bråk om besparingarna,
– Vi har försökt att jobba utifrån att vi ska vara överens över partigränserna när det gäller just de besparingar som vi gör. Vi känner att det är viktigt att vi markerar att detta är något som vi måste göra och för att det är lika olustigt för oss allihop, avslutar Skantz.

UPP

 

Till arkivet