Vårsalongen har öppnat

I lördags slog man upp portarna på Konsthallen för årets upplaga av Vårsalongen. Som vanligt är det ABF:s konstförening som arrangerar,
– Vi har öppnat Vårsalongen sedan 1964. I början hade vi två utställningar per år men det blev för tungt. Sedan många år kör vi en ordentligt utställning om året, säger konstföreningens ordförande Håkan Andersson.

I år är det sex konstnärer som ställer ut och konsten representeras i allt från måleri, grafik, glas och keramik till skulpturer.
Konstnärerna som ställer ut är Per och Eva Pettersson, Kristin Dorfhuber, Eva Rex, Maria Stigsdotter-Drott, samt Rose-Marie Bengtsson som är känd för sina glas- och keramikalster.
Klart är att Bengtsson är inspirerad av sin födelsestad,
– Jag är född och uppväxt i Landskrona, staden i vinden. Därför går segel och båtar igen i många av mina verk.

Normalt sätt har Vårsalongen cirka 1800 besökare under den månad man har öppet. Förra året låg öppettiderna i mars och då var besökssiffrorna lägre. Därför har man bestämt att åter hålla Vårsalongen i april.

Konstnärerna som ställer ut kommer från regionen,
– Vi har inte råd med några riktiga höjdare som ska ha mycket betalt. Många har faktiskt hört av sig själv och deras verk håller mycket hög klass, avslutar ordförande Andersson.

Utställningen har öppet till den 4 maj.

Till arkivet