Ny golfbana till Häljarp

Det står nu klart att Landskrona kommer att få sin tredje golfbana inom kommunens gränser. Förutom banan i Borstahusen samt den i Glumslöv kommer en ny att anläggas i Häljarp. Banan som kommer att ligga längst med E6:an kommer att nås från Barsebäcksvägen.
– Det finns flera olika anledningar till att anlägga en ny bana. En är att väntetiden för att bli medlem i Borstahusen är 3-5 år. Det är även så att denna banan skiljer sig från de andra två. I Borstahusen har man en traditionell bana. Den i Glumslöv kräver inte medlemskap utan är en så kallad Pay & Play-bana. Den nya banan i Häljarp är närmast tänkt för de som bor i omgivningarna, säger Anders Folkar, planeringschef på Stadsbyggnadskontoret.

Bakom hela projektet står Svenska Top-Tee AB,
– Vi skulle vilja börja bygga banan redan i höst och att allt ska vara klart till sommaren 2005, säger Per Franzén på Svenska Top-Tee AB.

Tanken är att ett bolag, Öresund Golf AB, ska bildas och klubben som kommer att husera på banan kommer att heta Öresunds Golfklubb och det är medlemmarna i denna som kommer att stå för en del av kostnaderna i samband med bygget tillsammans med Svenska Top-Tee AB. Allt som allt räknar Franzén med att kalaset går på cirka 25 miljoner kronor.

Till arkivet