Annons

Nedräkningen mot allsvenskan har börjat

En lång och tung träningsperiod är snart slut och om en dryg vecka börjar allsvenskan för BoIS som uppmärksammade detta med att bjuda sponsorer och medarbetare på en festlig kväll på Strandpaviljongen.
– Utan det starka stöd vi känt från våra sponsorer hade vi inte varit där vi är idag, förklarade ordförande Kenneth Håkansson och lämnade över mikrofonen till kvällens konferencier, Jesper Aspegren.
– Även om jag inte bor i Landskrona längre så följer jag med stort intresse BoIS framfart i allsvenskan och jag hoppas verkligen att de positiva skriverier som omger klubben också kan smitta av sig på kommunens som helhet, påpekade Jesper Aspegren innan det var dags för presentationen av spelartruppen.
– Jag noterar att BoIS fått en del nya, spännande spelare och då skall väl fjolårets bleka höst kunna undvikas, frågade han retoriskt BoIStränaren Janne Jönsson.
– Det är helt klart vår målsättning. Vi har en bättre bredd på truppen och våra unga, talangfulla spelare har utvecklats ytterligare, så det ser ljust ut.

Lika lätt som det vara att få Janne Jönsson att prata, lika svårt var det att få BoIS U21-landslagskillar, Gabriel Ucar, Johan Andersson och Alexander Farnerud att lossa på tungans band.
– Men det är helt klart killar som trivs bättre på en fotbollsplan än på scenen och det är betydligt viktigare, påpekade Jesper Aspegren som tillsammans med BoIS marknadschef Johan Nilsson höll i kvällens något udda landskamp mellan nyförvärvet från Island, Audun Helgason och danske Allan Ravn.
De båda spelarna skulle helt enkelt gissa vad bilder på kända svenska symboler föreställde. Svårt hade killarna för dalahäst och polkagris, men båda klarade med elegans systembolagets skylt.
– Hur vi nu skall tyda det, påpekade Jesper Aspegren lite hemlighetsfullt och lät spelarna se en bild på statsminister Göran Persson med rosiga kinder och röd toppluva på huvudet.
– Han har kanske besökt bolaget, tippade Audun som visste att det var Sveriges statsminister medan Allan Ravn funderade på tomten.

Annons
 

Uppgörelsen slutade oavgjort och innan det var dags för Khalid Geire, ståuppartist från Helsingborg (!) att ta över scenen och han bjöd på dråpliga exempel kring vad språkskillnader kan ställa till med.
– Ta tre bilder som reklam för ett huvudvärkspulver. På den första en ledsen man, på den andra ett piller, på den tredje en glad man. Vi förstår att mannen blir glad efter att ha ätit sitt piller, men i ett arabland hade man kastat pillerburken eftersom man där läser från höger till vänster. Där hade reklamen inte fungerat och därför är det viktigt att vi lär oss symboliken bakom språket och inte bara orden.

Beatstones, gruppen som för övrigt började sin bana i Jesper Aspegrens barndomskvarter, Krönliens Bryggeri på tidigt 60-tal, svarade för den musikaliska underhållningen och nedräkningen inför den allsvenska premiären mot IFK Göteborg den 5 april har börjat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser