Unga konstnärer till regional festival

Festligt och fullsatt var det när UKM, Ung Kultur Möts gick av stapeln på teatern den 8 mars. Musik, film och dans byttes av på scenen i ett rasande tempo. I Teaterrestaurangen ställde 8 unga konstnärer ut sina alster, främst målningar och fotografier.

Inför den regionala festivalen har nu juryn gjort sitt val vilka som ska representera Landskrona den 26-27 april i Malmö.
Det blir dansgruppen No Limits, fem unga dansare som gjort sin egen blandning av showdans och hiphop.
Juryns motivering: – Väl inrepeterad och tekniskt tight framförande. Bra samarbete med innehållsrik koreografi, även om det i dansen saknades en viss självständighet. Leta efter ert eget uttryck i dansen.

Det andra framträdandet som föll juryn på läppen var Amatörernas Riksförbund, en grupp som spelade en egenkomponerad låt. Trots tekniska problem under själva framförandet valde juryn dem med motiveringen:
– Originell och annorlunda konstellation. Det fanns dock en tveksamhet i framförandet som drar ner helhetsintrycket. Vi tror att gruppen har kvaliteter och stora möjligheter, vilket tyvärr inte kom fram till fullo i det aktuella numret.

De två konstnärerna som följer med till Malmö är;
Björn Johansson, med tavlor i blandteknik som jury tycker var
– Utmanande, magiska tänkeväckande och med skicklig teknik – kort sagt är det bra gjort!

Anton Olssons fotografier föll jury också för med motiveringen:
– En påtaglig filmisk känsla, där djupet är poetiskt och där det enkla blir magiskt. Fotografen visar mogenhet och professionalism.

 

 

Till arkivet