Harry Wibratt har avlidit

En av de stora ledarna i Landskrona BoIS, Harry Wibratt, har avlidit i en ålder av 82 år.
Harry Wibratts engagemang i Landskrona BoIS började tidigt, pappa Frans Nilsson var en av föreningens grundare och medlem i styrelsen i hela 26 år. När Harry Wibratt valdes till ordförande 1948 blev han allsvenskans yngsta med sina 26 år. Harry stannade på posten i 16 år innan han lämnade över till Claes Munck af Rosenschöld.

Mycket kan skrivas om Harry Wibratt insatser för BoIS under åren som ordförande, nämnas bör att det var till stor del hans förtjänst att BoIS lyckades locka en av föreningens stora profiler, Hasse Persson till föreningen.

Efter åren som ordförande minns många Harry Wibratt som speaker på Idrottsplatsen i samband med BoIS matcher och hans engagemang för föreningen var stort livet igenom. Harry Wibratt utsågs också till hedersordförande för sina insatser i föreningen.

För Harry Wibratt var det naturligt att fortsätta sin ledargärning i Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, vars ordförande han var i 25 år och 1978 tog han initiativet till LISA:s ungdomsstipendium som årligen ger unga idrottsutövare uppmuntran och ett ekonomiskt bidrag för fortsatt träning och utveckling.
1997 hedrades han med LISA:s ledarmedalj i guld för sina insatser.

Åren 1974 till 1990 var Harry Wibratt ordförande i Landskrona Flygklubb och medverkade till att föreningen fick utmärkta möjligheter att utveckla verksamheten på Thulinfältet.

Harry Wibratt föddes i Landskrona och tog studenten på Handels i Helsingborg och var under 40 år anställd på Supra, varifrån han gick i pension 1983. Det var också där han träffade sin hustru Inga.

Harry Wibratt representerade moderaterna i fritidsnämnden från 1960 till 1994 och hade även kommunala uppdrag i taxeringsnämnd, kommunrevision och Landskrona idrottsfond.

Bland olika utmärkelser kan nämnas att Harry Wibratt erhållit Landskrona stads guldmedalj, Sveriges riksidrottsförbunds guldnål, Skånes idrottsförbunds guldmedalj och Svenska Aeroklubbens kungamedalj i guld med blått band.

Närmast anhörig är makan Inga.

 

Till arkivet