BoIS-Elfsborg 3-1

Solen sken över gräsplanerna bakom Gullstrandsskolan när BoIS idag tog emot Elfsborg i en träningsmatch. BoIS vann med 3-1 (2-0) men siffrorna kunde varit större.
Klart är dock att Elfsborg på intet sätt var ett dåligt lag. Tvärtom så hade de väl så många målchanser och det mesta spelet under långa stunder. I slutminuterna hade emellertid BoIS ett flertal tillfällen att göra både 4-1 och 5-1.

Den första halvleken började en aning trevande.
Matchens första målchans kom i den 15 minuten då Johan Andersson slog en passning snett inåt bakåt från sin högerkant.
Daniel Nannskog mötte och drog på för kung och fosterland. Bollen small dock i ribbans underkant och med på returen var Indrek Zelinski som kunde slå den i nät. Domaren uppfattade dock det hela som att Zelinski stod offside då Nannskog sköt och målet blev därför bortdömt.

Fem minuter senare var det dock dags. Efter en hörna från vänster sparkade Nannskog till bollen samtidigt som han snurrade runt och resultatet blev att den gick i mål.
– Det kändes skönt idag. Nu närmar det sig och formen blir allt bättre. Planen var också bättre idag än tidigare och då är det betydligt roligare att spela, kommenterade Nannskog efter matchen.

Ytterligare cirka fem minuter senare var det nära att BoIS hade utökat sin ledning genom Zelinski efter mycket vackert spel av Alexander Farnerud.
I detta läge tog Elfsborg över spelet allt mer och missade grovt vid ett par tillfällen. Därför var det lite överraskande när Johan Andersson kom springande på kanten när fem minuter återstod av halvleken och fick till en gammaldags hederlig strumprullare som gick i mål.

Efter paus fortsatte Elfsborg att dominera spelet och en reducering hängde länge i luften.
Den kom också, även om det var ett tillfällighetsmål.
BoIS hade en hörna som rensades undan och Fredrik Berglund spurtade helt enkelt förbi Anders Friberg och slog bollen bakom en chanslös Jonas Sandqvist.
– Där gör vi det lite kluddigt för oss. Anders Friberg och Gabriel Ucar är lite felplacerade och då hinner de helt enkelt inte med när Berglund sätter fart, analyserar BoIS tränare Janne Jönsson.

Elfsborg fortsatte att pressa men BoIS ville annorlunda.
Spiken i kistan slogs i av Zelinski som på något märkligt vis fick bollen över Elfsborgs målvakt efter en vacker framspelning av Nannskog.
I slutet av matchen kom Eklund in för Zelinski och den pigge anfallaren sprang sig loss ett flertal gånger och vid ett tillfälle vara han helt solo med målvakten men sköt just utanför.
– Det här ser bra ut. Vi spelade ett snäpp bättre än senast mot Kalmar FF. Både beroende på ett bättre underlag men även rent spelmässigt. Nu närmar det sig och nästa vecka blir mycket intressant, avslutar Jönsson.

Och visst ser det intressant ut. Med två veckor kvar till premiären hägrar matcherna,
– Det ska bli skitkul att springa ut på IP igen, intygar Nannskog innan han skyndar in i omklädningsrummet.

Till arkivet