20-åring häktad för knivdåd

Tidigt i lördags morse knivskars en 35-årig Helsingborgare svårt i halsen och i ansiktet på Artillerigatan i Landskrona. En 20-årig man som varit misstänkt för dådet och varit anhållen i sin frånvaro anmälde sig själv till polisen i Landskrona på tisdagskvällen,
– Det enda jag kan svara på i nuläget om fallet är att mannen är häktad. Om han erkänt eller ej kan jag inte svara på, säger biträdande inre befäl, Carl Storgren till Landskrona Direkt.
Den misstänkte är mycket välkänd av polisen sedan tidigare.
– Han kom ut ur fängelse samma dag som knivskärningen. Han hade då avtjänat ett år för grov misshandel och vapenbrott, förklarar Storgren vidare.

Vissa uppgifter pekar mot att Helsingborgaren erbjudit mannen samt en kvinnlig vän till denna att köra till Landskrona mot betalning, det vill säga som svarttaxi.
Om uppgifterna stämmer eller ej vill polisen inte gå in på i nuläget. Offret, som nu lämnat lasarettet med cirka 100 stygn, förnekar dock att så skulle vara fallet.

Klart är dock att en kvinna finns med i bilen,
– Det var en man och en kvinna som åkte med Helsingborgaren men kvinnan är inte misstänkt för något brott så vi har stora förhoppningar om att få tag på henne inom kort, avslutar Storgren.

Kammaråklagare Anders Månsson är den som har hand om fallet och som begärde den misstänkte häktad. Landskrona Direkt har förgäves försökt nå Månsson för en kommentar under torsdagsmorgonen.

Till arkivet