BoIS skaffar konstgräsplan

Landskrona BoIS avhöll igår årsmöte. Ett 50-tal medlemmar var samlade och fick bland annat 2003 års nyförvärv presenterade för sig. Under mötet förklarades också, vad Landskrona Direkts läsare redan vet, att klubben nu för första gången på många år ligger på plus och alltså inte riskerar att mista den så åtråvärda elitlicensen som man måste ha för att få spela elitfotboll.

Den största nyheten var dock att BoIS inför säsongen 2004 kommer att kunna träna på en konstgräsplan. Diskussionerna om konstgräs eller en inomhusplan är alltså över. En eventuell hall kommer i ett senare skede.

– Det höll inte. Vi har lagt ut uppskattningsvis ett par hundra tusen kronor i vinter på att ta A- och U-laget till träningsbara planer, allt för att minska skaderisken. De pengarna kunde vi haft roligare för och därför har vi nu beslutat att en konstgräsplan i full storlek ska står klar vid Idrottsplatsen inför nästa vinterträning, säger ordförande Kenneth Håkansson till Landskrona Direkt.

Klubben räknar med att byggandet av en uppvärmd konstgräsplan kostar cirka 2,5-3 miljoner kronor. En summa som BoIS själv får betala större delen av,
– Det finns ett visst anläggningsbidrag att söka genom Fotbollsförbundet. Det är inte så stort men det hjälper till. Man får inte heller glömma att vi sparar in pengar på planen samt att man kan hyra ut den och på den vägen se till att den betalar sig i det långa loppet, fortsätter Håkansson.

I laget är man naturligtvis också glada för nyheten att slippa åka till Laröd norr om Helsingborg för att kunna bedriva en riskfri och vettig träning,
– Det ska bli skönt. Vi kommer at ha helt andra förutsättningar inför nästa säsong, säger assisterande tränare Urban Stoltz.

Även från supporterhåll hälsar man konstgräsplanen välkommen,
– Det kommer att bli härligt att kunna följa laget i träning, men framför allt i träningsmatcher. Det är ju inte jättekul att åka till Laröd, säger en av många medlemmar som brukar följa laget i vått och torrt.

Till arkivet