Moderatledare talade om Euron på Gullstrandsskolan

Igår befann sig moderaternas partiledare Bo Lundgren på Gullstrandsskolan för att tala om fördelarna med den europeiska valutan – euron, samt svara på frågor. De hundratalet ungdomar som var på plats ställde dock inte bara frågor om valutor.
– Nej, det var ganska blandat och många av frågorna ställdes av personer som inte har samma politiska inställning som jag, sa Lundgren efter en knapp timmes debatt.

Att det inte fanns någon företrädare för nejsidan som kunde svara på frågor ser inte moderaten som något problem,
– Nej, tvärtom. Den typen av debatter kommer igång strax innan det svenska folket ska rösta i frågan. I nuläget är det bättre att köra såhär. Då får man ut sitt budskap och det hindrar ju inte nejsidan att göra samma sak. Jag tycker att det var en kul och intressant frågestund.

Lundgren befinner sig på en liten turné som innebär att han besöker nio gymnasieskolor från Borås i norr till Ystad i söder.

Till arkivet