BoIS hyr meriterad anfallare

Sent igår kväll gjorde Landskrona BoIS klart med danska Aalborg Boldspilklub om att hyra den Estländske landslagsmannen Indrek Zelinski. – Det stämmer, vi hyr Zelinski under hela säsongen 2003. Han är just den typen av anfallare som vi sökt. Han är välmeriterad och dessutom hyfsat stor vilket ger oss den tyngd i anfallet som vi saknat efter Milovanovics skada, säger Lars Persson, klubbdirektör i Landskrona BoIS och skyndar sig att tillägga. – Det är många klubbar som är på jakt efter forwards idag, därför är det extra glädjande att vi lyckas knyta en så pass etablerad spelare till oss. Zelinski är noterad för 36 matcher och 14 mål i AaB. Han har hittills gjort 90 landskamper för Estland. Tidigare klubbar i karriären har varit FC Flora Tallin och finska FC Lahti. Indrek Zelinski befinner sig just nu på träningsläger i Portugal med AaB men hoppas kunna hitta en resa hem redan under söndagen. – Vi hoppas att han kan vara på plats i Landskrona under onsdagen. En del små detaljer som läkarundersökning, bostad åt familjen samt underskrifter återstår, berättar Persson. Med på AaB:s träningsläger i Portugal finns den tidigare svenske landslagsbacken Klebär Saarenpää. Om sin estländske lagkamrat har han bara positivt att säga, – Där gör Landskrona ett bra nyförvärv. Han är en bra targetplayer som gärna går ner i banan och hämtar boll. Han är väl inte direkt en djupledslöpare men i den positionen har ni ju Daniel Nannskog. Möjligtvis kan man säga att han kört fast lite här i Ålborg och kan vara i behov av en nytändning, säger Saarenpää till Landskrona Direkt och intygar att BoIS knall mot danska storklubben Bröndby hördes ända ner till Portugal. – Ja, vi fick höra igår att BoIS tvålat till Bröndby med 2-0, det är starkt. – Nu känns det skönt, sista pusselbiten är på plats. Nu har vi förstärkt truppen med tre etablerade spelare, Allan Ravn från Bröndby, Audun Helgason från belgiska Lookeren och nu då Indrek Zelinski från Ålborg. Lägg därtill framtidsmännen Mikael Rynell från Brommapojkarna och P17-landslagsmannen Jesper Westerberg från Bromölla, plus då våra egna ungdomar som växt till sig ytterligare ett år, så tycker åtminstone jag att det ser riktigt lovande ut inför den allsvenska säsongen, avslutar Lars Persson.

Till arkivet