Storbråk utanför Johns inatt

Igår kväll var det sportlovsdisko på Johns diskotek på Ödmansonsgatan. Framåt stängningsdags vid 1-tiden befann sig två poliser, en manlig och en kvinnlig, vid diskoteket. Anledningen var att en 12-årig pojke kände sig hotad och förföljd. Poliserna skulle ta pojken till skydd då en kille ur ett större ungdomsgäng blev våldsam och därför omhändertogs. Ett 30-tal ungdomar gick då till anfall för att frita den omhändertagne. – Det började med att den kvinnliga polisen blev sparkad i ryggen av en i nuläget okänd gärningsman. Följden blev att hon föll till marken och därmed tappade taget om den omhändertagne. Därefter ska den omhändertagne ha försökt ta sig ur den andre polisen grepp genom att slå och sparka varvid en ordningsvakt kom polisen till hjälp. Även ordningsvakten fick då mottaga sparkar och slag. Ingen lär dock ha blivit skadad vid tillfället, säger polisens informationsansvarige Charley Nilsson. Förstärkning kallades till platsen och allt som allt befann sig ett 25-tal poliser utanför diskoteket och tumult och stenkastning ägde rum innan allt lugnade ner sig. Två 17-åringar och en 15-åring togs till Helsingborgs polishus för förhör. En av de äldre killarna har anhållits misstänkt för våld mot tjänsteman samt främjande av flykt och sitter fortfarande på polisen medan de andra två körts till sina respektive hem.

Till arkivet