Vattentornet upplyst 

Igår kväll kunde de som tog en kvällspromenad nere vid strandpromenaden Linjen avnjuta ett ljusskådespel på vattentornet. Det är ett företag i Malmö som arbetat fram en idé som går ut på att lysa upp vattentornet under dygnets mörka timmar. – Jag tyckte att visningen var intressant, säger Claes Göran Jagenroth på Tekniska Verken och fortsätter, – Visningen var bara en test och alltså inte det som kommer att finnas i full skala om det nu blir så att vi bestämmer oss för att satsa på idéen. Ledamöterna i Tekniska nämnden tog upp en spontan applåd då BoIS-klubbmärke projicerades på vattentornet. Om det blir en fortsättning är naturligtvis en fråga om kostnader. Skulle beslutet bli att man vill ha tornet upplyst lär det inte ta så lång tid innan allt är igång, – Kostnaden ligger på 75 000 – 100 000 och vi ska diskutera hur vi gör nästa månad. Om vi bestämmer oss för att vi vill ha produkten så är den snabbt installerad, avslutar Jagenroth.

Till arkivet