Varken konstgräs eller fotbollshall till Landskrona

Kommunens fotbollslag ligger som bäst i hårdträning inför vårens premiärer i de olika serierna. Det är tunga och blöta grusplaner som gäller och det är inte alla som har ekonomi att resa till varmare länder för att träna. I de flesta städer finns idag antingen inomhushallar eller konstgräsplaner. Så är dock inte fallet i Landskrona och det lär inte heller bli någotdera inom det närmaste. Om träningsförhållandena i Landskrona uttalade sig i helgen en mycket kritisk Daniel Nannskog, i Landskrona BoIS. Till Fotbolldirekt.com säger anfallaren, – Vi har inte ens en uppvärmd grusplan. Det är pinsamt att vi måste åka till Malmö och Helsingborg för att kunna träna ordentligt, Förra veckan var vi i Malmö och den kommande är det Helsingborg som gäller. Det känns pinsamt att komma där som en jävla looser. Här kommer allsvenska BoIS och vi har inte ens en plan att träna på där hemma. Det är pinsamt, kommunen måste agera. Att kommunen måste göra något åt problemet är något som division 5-klubben BK Landoras tränare Sonny Johansson håller med om, – Jag tycker definitivt att kommunen borde satsa på ett alternativ till grusplanerna. Det gäller inte bara BoIS utan alla klubbar i kommunen. Det perfekta hade varit en hall med konstgräs, säger den forne BoISaren. Sonnys tidigare kollega på plan, Claes Cronqvist, numera tränare i BK Fram, division 4, håller inte med om att en hall hade varit det bästa lösningen. – Fotboll spelas utomhus och med våra fördelar sett till klimatet anser jag att en uppvärmd konstgräsplan hade varit det ultimata. Kanske kan man utvinna spillvärme från Karlslundsbadet för att hålla mattan i spelbart skick, säger Cronqvist och föreslår att planen kan anläggas framför BoIS klubbstuga på den nuvarande grusplanen. – Kostnaderna för en hall med fullskalig plan är alldeles för höga för att vara realistiskt, avslutar Cronqvist som gärna sett att man försett B-planen på Exan med elljus för att på så vis kunna erbjuda småklubbarna tillgång till gräsplaner tidigare på säsongen. Någon hall eller konstgräsplan finns dock inte i planerna inom den närmaste framtiden, – En uppvärmd konstgräsplan kostar cirka 3-5 miljoner kronor och vi har lagt fram ett förslag till budgetberedningen men fått avslag. Men vad det gäller BoIS så vill dom ha en hall och inte en konstgräsplan, säger Fritidsnämndens chef Bengt Nissler till Landskrona Direkt. Att BoIS hellre vill ha en hall dementerar man bestämt, – Vi har en fullstor uppvärmd konstgräsplan överst på vår önskelista, säger klubbdirektör Lars Persson och förklarar, – Vi är redan nu efter våra allsvenska konkurrenter i träning. Lägg därtill att vi, varje gång vi hyr en buss till träningar i Helsingborg eller Malmö, får betala cirka 10 000 kronor. Detta gör att vi kommer att titta på lösningar som går ut på att vi betalar en plan själva, eventuellt redan till nästa vinter. Då kan vi träna mycket intensivare och tidigarelägga träningsmatcherna på hemmaplan under vintern.

Till arkivet