Söderstjerna klar för Fredrikstad

Det blev Norge och storsatsande division I-klubben Fredrikstad som till slut fick Håkan Söderstjernas namnteckning på ett kontrakt. – Det känns skönt att det är klart nu. Vi satte oss vid förhandlingsbordet förra veckan och allt har gått smärtfritt tillväga, hälsar Söderstjerna just på väg till läkarundersökningen som är sista pusselbiten innan affären är definitivt i hamn. Fredrikstad FK är en av Norges mest anrika och har lika många titlar som Rosenborg. Lägg därtill att man satsar 300 miljoner norska kronor på ett nytt stadion som ska stå färdigt till nästa säsong. Söderstjerna har skrivit ett treårskontrakt som dock kan komma att förhandlas om. I kontraktet mellan FFK och Söderstjerna står det nämligen att klubben ska vara i Tippeligan inom två år. I annat fall kan kontraktet omförhandlas. När flyttlasset går till Norge är fortfarande oklart, – Exakt när jag flyttar vet jag inte men min första match med laget spelar jag på lördag i en träningsmatch mot Follo Fotball. Jag har även någon vecka kvar på mitt jobb på Skånes Idrottsförbund innan jag kan flytta.

Till arkivet