Äntligen en BoIS:are i landslaget

Idag åker Alexander Farnerud till Thailand för att göra debut i A-landslaget. Inte sedan 1977 har någon BoISare haft den äran.
Då var det Sonny Johansson som spelade under Georg ”Åby” Ericsons ledning men nu är det alltså Farneruds tur,
– Det måste kännas otroligt skönt för Alex att ha detta framför sig. Särskilt med tanke på den senaste tidens snack om proffsklubbar och så vidare, säger Bernt ”Linkan” Lindgren.

Linkan är kanske den som känner Farnerud bäst. Han har varit ungdomstränare i BoIS och sett Farneud sedan han var liten,
– Det är varje ungdomstränares dröm att först få in en kille i A-laget och sedan i landslaget. Då känns det riktigt bra, säger Linkan som även har tränat Pontus Farnerud och Andreas Jakobsson.

Vem som kommer efter Alexander till A-landslaget är naturligtvis omöjligt att säga. Det finns dock en hel del intressanta namn att hålla i minnet, spelare som idag spelar i olika juniorlandslag. Gabriel Ucar, Johan Andersson, Måns Sörensson och Ajsel Kujovic är de som idag spelar i BoIS och som har juniorlandskamper i bagaget.

Sverige ska spela fyra matcher under Kings Cup. På lördag möter man Qatar, på tisdag väntar Nordkorea och på torsdag står värdlandet Thailand på programmet, därefter väntar en slutspelsmatch.

Till arkivet