Annons

Viktig helg väntar Landskrona Falcons

Medan Landskrona Falcons A-lag, såväl killar som tjejer, kämpar i botten av respektive serier skall P 15-laget göra upp om SM, innebandyföreningen är onekligen kontrasternas klubb.
– Vi satsar hårt på våra ungdomar och det börjar nu ge resultat, förklarar sportchef Pekka Manu som tillika tränar seniorkillarna som nu har sju raka förluster i bagaget.
– Tabellen ljuger aldrig, men sanningen är den att vi förlorat hela sju matcher med uddamålet och det håller inte. Det har gått lite nerver i spelet och vi saknar en spelare med rutin som kan hålla samman laget.

För A-laget, just nu nästjumbo i tabellen, väntar närmast några avgörande matcher mot bottenkolleger som också kämpar för nytt kontrakt.
– Även om det inte ser jättebra ut så har vi avgörandet i egna händer. Vi möter lag som också ligger i botten i de avslutande fem matcherna och då måste vi ta oss samman och plocka poäng, förklarar Pekka Manu som hoppas och tror att den negativa trenden skall vända redan på lördag när Bunkeflo gästar Landskrona, matchstart kl 14.

Annons
 

Tillbaka i laget är också spelare som tidigare varit skadade, men Pekka Manu får klara sig utan talangen Magnus Jacobsen som reser med P 15-laget till Uppsala för att göra upp om inofficiella SM i Kalle Anka Cup.
Det är landets åtta bästa lag som kvalificerat sig till slutspelet och Falcons möter i första matchen stockholmslaget Örby IS.
– Jag vet absolut inget om våra motståndare, men vi har ett bra lag och lyckas vi vinna premiärmatchen så kan det räcka riktigt långt, tippar Pekka Manu.

Åtta gånger har Kalle Anka Cup spelats och hela sex gånger har lag från Stockholm vunnit, de två övriga har gått till Småland.
I år kommer Landskrona att få tampas med Älvsjö AIK, Lillåns IBK Gävle IBK, Färjestadens IBK, Örby IS, Pixbo Wallenstam IBK och Holmsund City IBC. Seger i öppningsmatchen innebär att Falcons är klara för semifinal, förlust och det blir placeringsmatcher.

I Falcons lag återfinns tre spelare som för bara några veckor sedan vann SM med Skåne för distriktslag, Magnus Jacobsen, Daniel Lindh, målvakt, och Stefan Zyszczak.
– Magnus hamnade dessutom högt i poängligan och kanske är detta en fingervisning vad avser lagets kvalité. Det är duktiga killar, men vi vet inget om våra motståndare och det är ett minus.

Landskrona Falcons, som bildades 1999 genom en sammanslagning av Landskrona SK och IBK Norrestad Falcons, är en förening med många strängar på lyran, sedan årsskiftet ansvarar klubben för driften av Skate Park Huset, samlingsplatsen för kommunens skatare.
Vidare kommer föreningen att delta i ett integrationsprogram tillsammans med BoIS och basketklubben Bosna.
Nu skall föreningen, som med sina omkring 400 aktiva medlemmar fördelat på 20 lag, är en av Skånes största, informera om sin verksamhet på bred front.
Som ett första steg är kommunens företagare inbjudna till en träff på ungdomsgården Nova.
– Vi vill gärna berätta vilka vi är och vad vi sysslar med, vi är inte lika kända som andra föreningar i kommunen och det vill vi försöka ändra på, avslutar Pekka Manu som nu håller tummarna får både A-laget och P 15-laget inför denna viktiga helg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser