BoIS testar finländsk landslagsmålvakt

Igår kväll kom den finländske U21-målvakten Henri Sillanpää till Sverige och idag tränade han med BoIS. Det är den sjätte målvakten som BoIS testar på kort tid. Sillanpää såg mycket pigg ut på träningen.
– Det här är en mycket intressant spelare, säger klubbdirektör Lars Persson medan han bevakar finnens första träningspass.
Tränare Janne Jönsson är av samma uppfattning som Persson,
– Mitt första intryck av Henri är mycket gott.

Om Henri står mellan stolparna i lördagens träningsmatch vet inte Jönsson,
– Jag vet faktiskt inte idag. Klart är dock att vi nästa vecka ska ta beslut i målvaktsfrågan.
Förmodligen står det och väger mellan Henri Sillanpää, Jan Hoffmann, Roger Anderek och Ole Arvid Langnes.
– Nu har vi testat en spelare från varje skandinaviskt land, konstaterar Jönsson med ett leende.

Sillanpää står i dagsläget utan kontrakt efter att ifjol ha spelat för VPS Vaasa i finska ligan. Meningen var att Henri skulle rest med BoIS på träningsläger till Spanien förra veckan men då var han istället i Liverpool och provtränade med Premier League-laget Everton.
Att finländaren gärna vill spela i England råder det inget tvivel om när man ser listan på klubbar som han varit och provtränat med. Tidigare har han även tränat med Bradford, Millwall, Charlton, West Ham och Tottenham.

En som mött Sillanpää är svensken Richard Teberio till vardags anfallare i FC Inter Turku.
– Ska han träna med Landskrona BoIS?. Jag trodde han var i Södertälje och tränade med Assyriska. Min personliga åsikt om Sillanpää är att han inte är så bra. Han var väldigt lovande som 16-17-åring men har sedan dess inte utvecklats lika mycket som jag hade förväntat mig, kommenterar Teberio.

Noterbart från dagens träning var också att den danske anfallaren Rajko Lekic åter testades,
– Han kommer att testas i träning och match under en veckas tid. Sen får vi avgöra hur intressant han är. Klart är dock att om vi behåller Lekic så är det färdigköpt på anfallsplatsen, säger Jönsson.
Lars Persson har dock eventuellt ett ess i rockärmen,
– Sedan har vi ju Måns Sörensson. Det var inte helt utan anledning som han var med på lägret i Spanien. Det återstår att se om han får något A-kontrakt i år men inget är omöjligt. Sörensson är utan tvekan en mycket talangfull spelare, avslutar Persson.

Fakta om Sillanpää

Namn: Henri Sillanpää
Ålder: Blir 24 i juni
Längd: 189 cm
Vikt: 85 kg
Meriter: 5 U-21 samt 78 matcher i högsta serien i Finland

Till arkivet