Stökig helg i Landskrona

Helgen i Landskrona har varit stökigare än vanligt. Anledningen är att de flesta har fått sina löner utbetalda. Detta betyder i sin tur att fler är ute och rör på sig, tar en eller annan öl för mycket och avreagerar sig, – Det är tydligt att det går hetare till vid lönehelger. Folk är lite stinsligare när de får lite innanför västen, säger Bengt Rosberg på polisen i Landskrona.

Den allvarligaste incidenten inträffade inne på Strandpaviljongen där ett bråk ska ha brutit ut vid en av ställets bardiskar. Tre till fyra personer hamnade i ett regelrätt slagsmål och en av männen fick ett slag över näsan, så allvarligt att denna krossades och det finns risk för framtida men. Polisen söker nu efter personer som sett det hela,
– De var berusade vid slagsmålet och kunde därför inte identifiera gärningsmannen som delade ut det kraftiga slaget. Men det måste finnas personer som sett vad som hänt och vi skulle uppskatta om någon hörde av sig till oss, fortsätter Rosberg. Händelsen ska ha ägt rum vid 1-tiden natten mot söndagen.

Ytterligare ett slagsmål ägde rum på Strand någon timme innan ovan nämnda händelse. Det hela startade med att två tjejer hamnade i bråk. Därefter ska tjejernas pojkvänner ha blandat sig i och det hela ska ha slutat med att den ena av killarna slagit ner den andra på dansgolvet. Här finns dock en misstänkt gärningsman.

Vid 17.30 tiden på lördagseftermiddagen fick en ung man ta emot två knytnävslag i ansiktet. Händelsen ägde rum vid Exercisfältet och polisen söker även här efter vittnen. Eftersom den unge mannen inte blivit bestulen räknas brottet som misshandel.

Avslutningsvis rapporterar polisen att det ägt rum en hel del bilinbrott i staden. I synnerhet vid samåkningsparkeringen vid Österleden.
– Stället är perfekt för tjuvar. Jag har sagt det förr och jag säger det igen,
-Töm bilen själv, avslutar Rosberg.

Känner du till något om händelserna kontakta Polisen i Landskrona på 0418 – 45 55 00.

Till arkivet