Johanne äldst i Sverige

Idag flaggar man i Landskrona för Sveriges äldsta, Johanne Svensson som fyller 111 år. Vi på Landskrona Direkt sällar oss naturligtvis till skaran av gratulanter.

Fram till helt nyligen bodde Johanne Svensson själv i sin lägenhet på Onsjögatan, men med ålderns rätt har hon nu valt att installera sig på Föreningsgatans äldreboende. Johanne Svensson föddes den 24 januari 1892 i Århus i Danmark. Hon kom som ung till Sverige och gifte sig med en svensk man. Några barn fick paret aldrig. 1963 blev Johanne änka.

När Landskrona Direkt igår besökte Johanne hade hon precis tagit sig en eftermiddagslur. Johanne som så pass sent som ifjol själv läste tidningen behöver numera hjälp med åtminstone den sysslan, men är förövrigt mycket pigg för sin ålder. Johanne trivs bra och tycker det är trevligt att bli ompysslad på äldreboendet.

Till arkivet