BoIS mottog 1 miljon till fotbollsfritids

Vid en ceremoni på Sparbankens lokaler i Landskrona idag fick Landskrona BoIS ordförande Kenneth Håkansson motta 1 miljon kronor av Sparbanksstiftelsen Skåne. Pengar som kommer att utgöra en viktig del av finansieringen av det fotbollsfritids som föreningen planerar att starta upp på Dammhagskolan.
– Vi har förhoppningar att kunna vara igång under sena våren, möjligen framåt sommaren, berättade Kenneth Håkansson i samband med att han mottog den symboliska checken på en miljon kronor till föreningen.

Syftet med projektet är att, genom fotboll och BoIS goda namn, skapa möjligheter för barn och ungdomar, men även vuxna, med invandrarbakgrund att komma in i det svenska samhället.
– Fotboll i allmänhet och Landskrona BoIS i synnerhet har en stark dragningskraft i staden. Ett ”fotbollsfritids”, kopplat till Dammhagskolan med Landskrona BoIS som ”motor”, kan definitivt bidra till integrationen i Landskrona, skriver Sparbankstiftelsen i en motivering till stödet.

Som ett led i projektet ingår anläggandet av konstgräsplan på Dammhagskolans skolgård. Anläggningen kommer förövrigt passande nog att kallas ”Kulan”. Förhoppningen är att upp emot 150 barn ska komma att aktiveras i projektet.

Övriga redan klara finansiärer är Svenska Fotbollsförbundet, Riksidrottsförbundet och Svenska ESF-Rådet.
Därtill ställer man även förhoppningar på att Integrationsverket och Landskrona Kommun ska medverka.
– Vem vet, utöver integrationsframgångar kan det på sikt kanske även leda till att vi i BoIS kan få se tjej- och damlag, avslutade Håkansson.

Till arkivet