Fullsatt i morgondagens handbollslandskamp

I morgon är det dags för landskamp i handboll. Det är Sveriges herrlandslag som genrepar inför VM mot Island.
– Det här känns otroligt kul. Jag har varit på förbundet om en landskamp under många år och nu har det äntligen gett resultat, säger Bengt Jönsson i arrangörsklubben Gubbarna Wargo.

Det kommer att bli ett toppat landslag som ställer upp i Idrottshallen torsdag kväll. På lördag styr man kosan till Portugal för att spela VM.
De senaste träningslandskamperna har slutat med förluster men genrepet vill man vinna. Glädjande är att Stefan Lövgren hann bli pappa innan turneringen och han är alltså även med i Landskrona.
– Det är en riktig höjdare. Sedan är det synd att inte Markus Alm är uttagen men hans ersättare Kim Andersson går inte av för hackor, fortsätter Jönsson.

Samanlagt kommer det 2000 betalande åskådare till den slutsålda matchen. Det betyder att man fått ta till extra läktare för att kunna ta in så mycket publik som möjligt.
– Det gör att vi kanske kan tjäna en eller annan krona på matchen, men några stora summor är det inte fråga om. Får vi in 10 000 i kassan när alla omkostnader är betalda är vi nöjda.

Sveriges trupp som kommer till Landskrona och därefter reser till VM består av följande spelare:
Peter Genzel, Tomas Svensson, Martin Frändesjö, Mathias Franzén, Magnus Wislander, Robert Arrhenius, Johan Pettersson, Jonas Ernelind, Stefan Lövgren, Martin Boquist, Ola Lindgren, Ljubomir Vranjes, Magnus Andersson, Staffan Olsson, Andreas Larsson och Kim Andersson.

Till arkivet