Annons

Besöksrekord på museet

Det gångna året slog publiksiffrorna på Landskrona museum alla rekord. Museet räknade in 80.665 besökare. Det tidigare rekordåret var 1995 då drygt 78.000 personer kom till museet. Under de senaste 3 åren har publikkurvan stigit uppåt, och på 10 år har Landskrona museum fördubblat sin publik.

Fler Landskronabor besöker sitt museum, men ökningen har också sin förklaring i att fler intresserade från regionen hittar till museet. Landskrona museum är ett populärt utflyktsmål under framförallt lördagar och söndagar.

Annons
 

Ökningen var markant mot slutet av året vilket har sin förklaring i fotoutställningen Disfarmer som fick stor uppmärksamhet.
Givetvis har också den nyöppnade och omtalade utställning Människor som vi – stenåldern i Tågerup varit ett dragplåster.
Den populära slöjdutställningen Handverk drog stora skaror under sommarmånaderna.
Toppar under året har varit kulturnatten och påsk- och julstök. Museets omtyckta kafé med hembakade kakor och bullar har upptäckts av fler och fler Landskronabor.

– 2003 hoppas vi givetvis på ännu fler museibesökare. Ett antal stora konstutställningar med start redan nu på söndag (19 jan.) med målningar av Malmökonstnären Tonie Roos. Senare under året presenteras smycken av unga svenska konstnärer, textilkonst med Raine Navin och Gunilla Skyttla och självporträtt från Nationalmuseum. Fram på vårkanten är det dags för Landskronakonstnären Kristina Tråcklare. Utställningen Stadens Djur kommer att ge oss inblickar i vilka djur som bor i stan. Ett fullmatat program på Landskrona museum där givetvis de numera mycket välkända söndagsprogrammen har sin givna plats, skriver avdelningschefen för museet Elisabeth Arvidsson i ett pressmeddelande.

2002 kom det omkring 13000 personer speciellt till söndagsprogrammen. Ett söndagsprogram på Landskrona museum innehåller föredrag eller visning, musikunderhållning och ibland verkstad för familjen.

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser