Rasmus Lindgren klar för Ajax

Nu är det klart att BoIS 18-årige mittfältare Rasmus Lindgren lämnar klubben för den holländska storklubben Ajax. Lindgren som i morse reste ner till Amsterdam kommer inom kort att sätta sin namnteckning på ett kontrakt som sträcker sig över 1,5 år med option för Ajax på ytterligare 2 år.
– Jag var nere och tränade med Ajax i slutet av november och det gick riktigt bra. Klubben var nöjd. I mellandagarna träffade jag Ajax tekniske direktör Leo Beenhakker och kom överens om övergången, berättar Rasmus Lindgren för LandskronaDirekt.com.

Rasmus Lindgren kommer att skriva på ett b-lagskontrakt och kommer att tillhöra Ajax 2 (Jong Ajax) där han kommer att tränas av John van ’t Schip.
I början kan det även bli aktuellt att spela matcher med ungdomslaget A1, vilka förövrigt tränas av Ajaxlegenden Danny Blind.

Rasmus Lindgren kommer i och med övergången till Ajax att bli den förste svenske spelaren som lämnar landet och där de nya övergångsreglerna för ungdomar under 23 år kommer att tillämpas.
Reglerna säger att klubbar som varit involverade i ungdomarnas träning från 12-års ålder ska ersättas. Då BoIS är Lindgrens moderklubb innebär det att med det nya räknesystemet kommer klubben att få cirka 1,5 miljoner kronor.

I morgon kan du läsa en längre intervju med Rasmus Lindgren här på Landskrona Direkt.

Till arkivet