Annons

Antikviteter för cirka 3 miljoner under klubban

På söndag bjuder Auktionshuset Anders Antik in till vad man kallar för en långfilmsauktion a´la Fanny och Alexander.
– Det blir en grandios julauktion. Och med det stora intresse som råder för antikviteter i vårt land så vill jag verkligen uppmana alla landskronabor att passa på och komma hit för att se allt det fantastiska som kommer att auktioneras ut, säger Lena Bjering, representant för auktionshuset och fortsätter,
– På auktionen finns nämligen objekt från flera större gods och gårdar runt om i Skåne. Bland annat Nordanå gård – där TV-serien Fru Marianne spelades in. Där fann vi bland mycket annat, 23 gustavianska stolar på ett loft, och då pratar vi 1700-tal. Vi har även den största samlingen någonsin av allmoge. Det kommer från ett riktigt samlarhem i Sjöbotrakten där man under generationer medvetet letat och sparat det bästa. På gården har man dessutom drivit ett gårdsmuseum.

Antikviteter för uppemot 3 miljoner kommer att gå under klubban på söndagens auktion. Lena Bjering är noga med att påtala att alla kan vara med och bjuda på något. Åtminstone en liten stund för bland de 1200 objekten finns det en del saker som har utropspris på 300 kronor.

Annons
 

För den nyfikne, vare sig man är spekulant eller inte finns det möjlighet att gå på visning idag mellan klockan 13-19, imorgon 11-17 och på auktionsdagen från klockan 10 fram till auktionsstart 12.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser