Allan Ravn klar för BoIS

Idag skrev Bröndbys rutinerade mittfältare Allan Ravn på ett 2-årskontrakt med Landskrona BoIS.
Därmed har klubben gjort sin första större värvning inför kommande säsong,
– Det här känns uppriktigt skönt, säger klubbdirektör Lars Persson och förklarar,
– Det är med all sannolikhet BoIS mest meriterade värvning på många år. Han kan med sin rutin tillföra mycket till vårt lag.

Den första kontakten med Ravn och hans agent togs för cirka två veckor sedan och efter det har allt gått fort.
– Det var ganska smidiga förhandlingar. Vi var klara i förrgår och idag har Allan genomgott en läkarundersökning som visade att han var fullt frisk, fortsätter Lars Persson.

– Jag har sett BoIS på video och jag är mycket imponerad över spelet. BoIS har ett bra lag med tekniska spelare och det har varit avgörande i frågan om vilken klubb jag valt. BoIS anfallsspel är mycket flexibelt, säger Ravn.
Det fanns dock andra klubbar som var intresserade av mittfältaren,
– När jag bestämde mig för att lämna Bröndby i augusti hörde en hel del Superligaklubbar i Danmark av sig. Även en klubb i Tysklands 2:a bundesliga ville ha mig men nu har jag alltså valt BoIS.

Ravn är 28 år och har drygt 200 matcher med Bröndby i bagaget. Han har vunnit danska ligan vid fyra tillfällen och den danska cuppokalen en gång. Det som gör honom ännu mer meriterad är att han har spelat hela 45 matcher i Europacuperna, och därmed mött lag som Barcelona, Bayern München med flera.
Sin senaste match spelade han för en vecka sedan då Bröndby mötte Köge.

Han bor i Solröd tre mil söder om Köpenhamn och kommer att göra så även i framtiden,
– Det tar bara en timme med bil över bron. Jag bor och trivs i det lilla samhället tillsammans med min fru och vår treåriga pojke. Vi ska dessutom ha tillökning i familjen i början av februari.
Det var även i Solröd som Ravn startade sin fotbollskarriär som junior. 1989 lämnade han sin moderklubb för Bröndby och där har han varit tills nu, det vill säga den 31/12. Detta innebär att han kommer att köra sitt första träningspass med BoIS den 2 januari nästa år.
– Det ska verkligen bli roligt. Jag har varit i samma klubb i 13 år och jag känner att jag har mycket att lära ännu. Det är möjligt nu eftersom jag bytt miljö, tränare och lagkamrater. Jag tror att man kan utveckla sig mycket i och med en flytt, förklarar Ravn.

Närmast är Allan Ravn tänkt som central defensiv mittfältare men kan även spela mittback vid behov.

Fakta om Allan Ravn
Född: 74 02 04
Längd: 178 cm
Vikt: 73 kg
Landskamper: cirka 30 ungdomslandskamper.
Bästa fotbollsminne: Gjorde 2-1 och därmed segermålet mot Bayern München på tre minuters övertid i Champions League 1998.
Bästa medspelaren: Han vänder på frågan och nämner i stället den spelare han spelat med som gett honom mest.
Det är Jens Risager i Bröndby och det danska landslaget som varit den spelare jag trivts bäst tillsammans med.
Bästa motståndare: Marco Di Vaio, då i Parma, nu i Juventus.
Kuriosa: Allan Ravns svåger heter Morten Nielsen. Morten hyrdes in av BoIS 1995 för sex matcher under Torben Storms ledning. Han spelade fyra och var skadad i två.

Till arkivet