Våldsam biljakt avslutades i Landskrona centrum

Efter en våldsam biljakt som startade i Helsingborg igår eftermiddag lyckades polisen stoppa en 21-årig man vid teatern i Landskrona.
Det hela startade i Helsingborg strax efter klockan 16 då mannen efter ett knivslagsmål med en tio år äldre man hoppade in i en bil som tillhörde en kvinnlig kriminalinspektör som spanade på gärningsmannen.
Efter slag och knuffar fick mannen ut kvinnan ur bilen och satte sig bakom ratten och gav sig i väg på en vådlig tur. Ett stort pådrag sattes in och mannen körde först norrut från Helsingborg för att sedan köra söderut igen.

Efter en mindre incident vid Landskronas södra infart tog sig mannen in i centrala delarna av staden och vid teatern fick han sladd och jakten var över klockan 18.
– Vi har i nuläget ingen information om att han skulle ha någon koppling till Landskrona, säger polisens informationsansvarige Charley Nilsson och förklarar,
– Mannen är hemmahörande i Helsingborg och det kan ha varit en tillfällighet att han körde in i Landskrona. Han kommer att höras under dagen.

Gärningsmannen som nu sitter anhållen för rån samt narkotikainnehav och är sedan tidigare känd av polisen. Han var innan händelsen anhållen i sin frånvaro för två personrån.

Till arkivet