Annons

Unik utställning på museet

På söndag klockan 14.00 invigs en unik utställning – Människor som vi, Stenålder i Tågerup – på Landskronas museum.
Utställningen är resultaten av utgrävningarna runt Saxån och Braheån som kommer att visas upp permanent på Landskronas museum.
– Det här är en mycket unik utställning som rönt stort intresse i hela Europa, säger producent Elisabet Arvidsson.

Allt startade i och med att västkustbanan skulle dras fram. Spåren skulle dras genom områden som tidigare var kända som arkeologiska intresseområden och när arbetet kom runt området söder om Landskrona, det vill säga där Saxån och Braheån möts börjades utgrävningar som skulle resultera i sensationella resultat.
Tonvis av fynd, allt från stenskärvor till gravar från stenåldern, grävdes fram och många av fynden kommer i och med söndagens invigning att informera om landskapets tidigare historia.

Annons
 

Utställningen har sin premiär på söndag, den 8 december klockan 14.00. Christin Nielsen hälsar välkommen. Forskningschefen för arkeologiska undersökningar vid riksantikvikarieämbetet, Ulf Säfvestad invigningstalar.
Under utställningen kommer poeten och författaren Niklas Törnlund att framföra dikter som ska belysa individen i ett samhälle som berör 2000 år av Landskronas förhistoria.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser