”Oh… va vi é randiga…”

I morgon lanserar Landskrona BoIS sin nya smalrandiga matchtröja vilken kommer att användas i allsvenskan 2003.
– Det har aldrig funnits en randigare BoIS-tröja, säger Lars Östholm, souveniransvarig i klubben och förklarar,
– Jag har gått igenom tidigare tröjor och faktiskt inte hittat någon som haft fler ränder än den nya tröjan. Man kan väl säga att klubben tagit åt sig av den kritik som riktades mot oss 2000 i samband med ”bredbandströjan”. Nu har även vår leverantör, NIKE, varit mycket tillmötesgående och till stor hjälp när vi tagit fram den nya modellen. Inne på samma linje är lagets klubbdirektör Lars Persson,
– Det är ju inte så inne med IT nu längre, så därför har vi gått över från bredband till smalband. Personligen tycker jag den nye tröjan är mycket snygg men viktigare är att andra som sett den tycker att den är riktigt häftig och modern, säger Persson.

Ute i Europa har det länge varit ”big business” med så kallade replica, något som nu också kommit till Sverige för att stanna. Det blir allt vanligare att hela familjer klär sig i matchtröjor när det vankas fotboll. Den matchtröja BoIS haft under åren 01-02 har sålt i över 800 exemplar.
– Det är helt sjukt, hela dagen har det kommit in folk och frågat om de går bra och köpa tröjan och då har vi inte ens satt upp den i skylten än, säger Nane Nyman på Herrcenter som är den affär i centrum som från och med imorgon saluför den nya randiga replican.

Att souvenirförsäljning blivit en viktig och stor inkomstkälla för BoIS råder det ingen tvekan om.
– Ja, den budgeterade omsättningen på 500 000 kronor har vi slagit med råge men vart vi landar vet jag inte idag, ni får återkomma efter julhandeln, avslutar Östholm.

Då återstår det bara och se om den nya smalrandiga tröjan också kommer att få göra matchpremiär redan nästa helg, då Nightcap avgörs. För årets tröjor, har BoIS som bekant redan auktionerat ut.

Till arkivet