Storbranden anlagd?

Efter gårdagens storbrand på Åhlens/Hemköp, som praktiskt taget jämnat byggnaden med marken, arbetar nu polisen efter teorin att branden är anlagd. Man hänvisar till de tidigare bränderna i varuhuset, men samtidigt påpekar man att en teknisk undersökning måste till plus att fler vittnesuppgifter måste analyseras.
– Vi har hört en hel del vittnen till branden och en del uppgifter tyder på att branden kan vara anlagd men jag vill påpeka att vi inte har någon misstänkt och att vi inte med säkerhet kan säga om branden var anlagd. Just nu pågår arbetet med att gå genom vittnesuppgifterna, säger Charley Nilsson, informationsansvarig på polisen.

Med tanke på att branden i det närmaste är släckt och att röken inte är lika intensiv som tidigare har nu avspärrningarna flyttas och de evakuerade som bor i kvarteren runt omkring kan återgå till sina bostäder inom kort.

Anki Gomér som tillsammans med sin man driver Bo-shopen på Norra Långgatan är en av de näringsidkare som närmsta granne med det nu nerbrunna varhuset.
– Det hela är oerhört otäckt. För egen del är man orolig för hur det ser ut i vår butikslokal. Vi har ännu inte fått komma in och se hur det ser ut. Vi har en kontraktskrivning i eftermiddag och nu får vi se om vi får ta den i hemmet istället, säger Gomér och fortsätter,
– Nu hamnar vi och våra grannnar helt plötsligt i utkanten av centrum eftersom folk kommer att välja andra butiker i och utanför stan.
Men naturligtvis är det främst de drabbade man tänker på i en sådan här situation.

Läs gårdagens artikel >>

Av Kary Persson
Foto: Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet