Kronan siktar på avancemang till division 1

Efter några års stiltje är det åter fart på damvolleybollen i stan, Kronans tjejer leder serien och målsättningen är att ta steget upp i ettan.
– Vi är tillräckligt bra för att spela i ettan. Tjejerna har en mycket hög högsta nivå, men tyvärr en allt för låg lägsta nivå, därför blir matcherna lite svajiga, förklarar tränaren Henrik Alternäs efter det att Kronan enkelt besegrat Svedala med 3-0 och setsiffrorna 25-23, 27-24, 25-14.
– Vi spelade mycket bra i första set, tappade lite i andra, men visade åter klass i tredje, analyserade Henrik Alternäs som räknar med att Kronan kommer att få kämpa med Gislaved om topplaceringen.
– Gislaved är ett gammalt elitlag som hoppade av när pengarna inte räckte till och laget har därför fått börja om i tvåan. Vi spelade jämt i den första matchen, men förlorade och det är vår enda förlust så här långt.

Volleybollen har svårt att få fäste i många kommuner. I Malmö hade Henrik Alternäs varit aktiv i KFUM och när klubben la ner verksamheten stod han sysslolös.
– Det var då som Lisa Bergin tipsade mig om Kronan, hon skulle själv börja spela med klubben som också letade efter en tränare. För mig var det en perfekt lösning, förklarade Henrik som nu delar på tränarsysslan med Daniel Willén.
– Tyvärr har vi inte underlag för något herrlag, men vi har en hel del tjejer på träning så nästa år bör vi kunna ställa upp med två lag i seriespel.

Kronan har också fått tillbaka tre duktiga tjejer med rutin från elitserien, det är Marie Asp och Linda Reinosdotter som kommer från Ängelholm och Nelly Kostal som spelat med Cell i Göteborg.
– Dessutom kommer förhoppningsvis Åsa Andersson från Malmö, hon pluggar just nu i Tyskland, men är hemma igen till våren, förklarar Henrik Alternäs som inte riktigt förstår varför volleybollen har så svårt att få fotfäste i kommunerna.
– Sporten är både teknisk och rolig att utöva, så varför det är så svårt att locka spelare vet jag inte.
En förklaring är helt klart bristen på ledare, det går inte att locka ungdomar till träning utan ledare. Dessutom är det en sport som kräver tålamod, det tar tid att bli en duktig spelare.
Just nu är det roligt i Landskrona och förhoppningsvis kan vi ta steget upp och därmed öka intresset för volleyboll ytterligare i kommunen, avslutar Henrik Alternäs.

Av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

 

Till arkivet